Få Uldum økologiske Møllemels gode autentiske smag fra møllens egne stenkværne med over i dit daglige bagværk. Alle opskrifter er prøvebagt og prøvesmagt . Opskrifterne er lette at gå til og følge. Hvor der anvendes fedtstof tilstræbes smør, ellers olivenolie. Opskrifterne er indsamlet i forbindelse med en bagekonkurrence i 1997.

Pandekager
250 g fint hvedemel
4 ½ dl letmælk
2 æg
1 dl havregryn
½ tsk groft salt
1 spsk sukker
Melet kommes i en skål. Mælken tilsættes under omrøring.
Æggene piskes i. Havregryn tilsættes sammen med salt og sukker.
Skal helst hvile ca. 30 min. før bagning på pande.
Bages i smør og bages tynde.
 
Vafler
50 g smør(margarine forringer smagen lidt)
125 g mel
1 ½ tsk bagepulver
1 spsk vanillesukker
2 ½ dl kærnemælk
2 æggeblommer
2 æggehvider
Smelt smørret og lad det køle af.
Bland mel med bagepulver og vanillesukker og rør det til en jævning med mælken. Pisk æggeblommerne i, og rør det smeltede smør i. Opvarm vaffeljernet.
Pisk æggehviderne stive lige før, der skal bages og rør dem med let hånd i dejen. Pensl vaffeljernet med lidt smør. Fersk svinefedt eller olie kan anvendes. Kom dejen i, luk jernet og bag vaflen gyldenbrun. Fortsæt på samme måde med de andre vafler og kom lidt fedtstof på vaffeljernet mellem hver bagning.
vafler
 
Møllebrød og mølleboller
150 g hvedeklid
450 g fint hvedemel
2,5 dl vand
2,5 dl kærnemælk
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk sukker
½ dl olie
Bland vand og kærnemælk. Smulder gæren og rør den ud i mælkeblandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser, hold lidt mel tilbage i begyndelsen, og ælt det i dejen efterhånden, så den bliver blank og smidig. Kom dejen i en meldrysset skål , og lad den hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 ½ time. Ælt dejen let igennem og form den til et stort rundt brød eller boller. Lad det efterhæve på pladen ca. 20 min. Pensles med æg og drysses med klid. Brød bages i ca. 40 min. Boller i ca. 20 min.
Møllebrød
Møllebrød